Bemutatkozás:

Az óvodáskor Micimackó- kor: a mindent és semmit csinálás különös keveréke. A szabadság ideje. Sok minden elkezdődik, de semmi sem fejeződik be.
Különösen fontos, hogy a gyermek a „létráján” megfontoltan, komolyan és ügyesen lépegessen. Mi segítjük a „létramászókat” a haladásban, hogy majd önállóan és biztonságosan közlekedhessenek. Távlatokban gondolkodunk, de a pillanatnyi történésekre figyelünk. Elfogadjuk a követve vezetés elvét. Azt valljuk, hogy a kisgyermek igénye a keveset, lassan és jól. Nevelésünk középpontjában a tágan értelmezett anyanyelvi nevelés áll: a kapcsolatok és a kifejezés kiművelése. Alapelvünk az, hogy az óvodáskor nyelve a játék és a mese érzéki és szimbolikus jelrendszere.


Szekeres Andrea
Tagintézmény-igazgató
Rólunk
2100 Gödöllő, Szent János u. 6.

tel.: +36202527166

e-mail: mesekhazaovoda@gmail.com
Weboldalunk: https://mesekhaza.hu/

Alapítványunk:
Neve: Mesék Háza Alapítvány
Adószáma: 18678613-1-13
Bankszámlaszáma: 11600006-00000000-03485499

Alapítványunk célja: A Gödöllői Mesék Háza Óvodába járó gyermekek testi-szellemi-lelki harmóniájának kialakulását segítő feltételek megteremtése, különös tekintettel a magyar népi hagyományok (mese, kézművesség, ünnepkörök) és az anyanyelv ápolására. A gondozó-nevelő munka magas színvonalának érdekében a pedagógusok és a szülők részére ismeretbővítési lehetőségek, valamint az óvoda tárgyi feltételeinek biztosítása.